شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
نیاز بیمارستان امام خمینی(ره) به یک دستگاه لاپاراسکوپی

اولویت ما یک دستگاه لاپاراسکوپی برای اتاق عمل انیستیتو کانسر و اتاق عمل جراحی عمومی می‌باشد. اتاق عمل ارتوپدی هم به یک دستگاه ارتروسکوپی و آی سی یو جنرال هم به برونکوسکوپ نیاز دارد

در راستای جذب کمک‌های خیرین و شناسایی نیازمندی های بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران به سراغ مجتمع بیمارستانی امام خمینی که از بزرگترین بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد رفتیم. مجتمع بیمارستانی امام خمینی که خود مشتمل بر  بیمارستانهای  ولی‌عصر، امام خمینی و انیستیتوکانسر و تصویربرداری و اورژانس و درمانگاهها می‌باشد. در مساحتی بالغ بر ۲۵هکتار و ۱۱۰۰ تخت فعال، روزانه پذیرای تعداد بی‌شماری بیمار از اقصی نقاط کشور است. خانم مهندس شریفیان، مسئول اداره تجهیزات پزشکی بیمارستان امام خمینی(ره)، از دو نیاز تجهیزاتی این بیمارستان سخن می گوید:

خانم مهندس شریفیان لطفا در رابطه با یکی ازاولویت های تجهیزات پزشکی  مورد نیاز این مجتمع بفرمایید؟

از دستگاههای مورد نیاز این بیمارستان دستگاههای اندوسکوپی می باشند که اکثرا در تمامی اتاق عملها و بخش های ویژه مورد استفاده قرار میگیرد.

لطفا در رابطه با عملکرد و نوع استفاده این دستگاه بفرمایید؟

دستگاههای اندوسکوپی، دستگاه‌هایی هستند که در بخش‌های مختلف، به‌خصوص اتاق عمل‌های مختلف برای تشخیص و درمان کاربرد دارند. این اعمال برخلاف جراحی باز با کمترین تهاجم به بدن و به روش بسته و ظریف برای اعمال جراحی و تشخیصی در نقاط مختلف بدن کاربرد دارد.

معمولاً چه اعمالی با این دستگاه انجام می‌شود؟

امروزه  اکثر اعمال جراحی به صورت بسته و با دستگاههای اندوسکوپی انجام می شود.البته دستگاههای که برای قسمتهای مختلف بدن استفاده می شود نام های متفاوتی دارند .مثلا دستگاه لاپاراسکوپ برای اعمال جراحی شکم،آرتروسکوپ برای مفاصل ،کولونوسکوپ برای دیدن روده ،برونسکوپ برای مجاری تنفسی و .... مورد استفاده قرار میگیرد.

دستگاههای اندوسکوپی از چه قسمتهایی تشکیل شده است؟

دستگاههای مختلف اندوسکوپی معمولا دارای سیستم اصلی یکسانی هستند. آنها از یک سیستم اصلی واحد شامل منبع نور سرد، پردازشگر ویدیویی، دوربین و اجزای جانبی تشکیل شده‌اند. اجزای جانبی با توجه به اینکه این دستگاه در کجاها مورد استفاده قرار خواهد گرفت، فرق می‌کند.

مزیت‌های استفاده از این دستگاهها برای پزشکان چیست؟

این سیستم‌ها قادر به تصویر کشیدن اجزای داخلی بدن هستند؛ به‌گونه‌ای که تماشای تصویر همزمان به وسیله تمامی افراد تیم جراحی امکان‌پذیر است. در صورت عدم استفاده از سیستم‌های ویدئویی در حین انجام عمل اندوسکوپی، متخصص برای دیدن تصاویر مجبور است از طریق یک چشمی و با دقت زیاد نگاه کند و اغلب به دلیل خم شدن روی بیمار، خستگی و فشار شدیدی را متحمل خواهد شد. با استفاده از این سیستم، تمامی افراد تیم جراحی می‌توانند روند معاینه و درمان را به وضوح دیده و از این طریق کمک مؤثری به جراح کنند.

اعمال جراحی بسته‌ای که با این دستگاهها انجام می‌شود، چه برتری‌ای دارد؟

اعمال بسته، دوره‌ی نقاهت کوتاه‌تری دارند؛ آسیب بسیار کمی را متوجه بیمار می‌سازند؛ انجام اندوسکوپی به زمان کمتری نیاز دارد؛ تغییر شکل غیرطبیعی بافت‌های بدن بسیار کم دیده می‌شود؛ احتمال عفونت کمتر است؛ عمل از نظر زیبایی ظاهر بهتری دارد؛ ضمن اینکه بیمار بعد از عمل درد کمتری دارد.

هزینه خرید این دستگاهها چه میزان است؟

قیمت این دستگاهها با توجه به کیفیت تصاویر، قابلیت زاویه چرخش دوربین از هر طرف، کاربری آسان، ابعاد و وزن دستگاه، مدت زمان گارانتی، خدمات پس از فروش، مارک و مدل متفاوت است. ولی معمولا سیستم اصلی این دستگاهها حدود ۳۰۰میلیون  تومان است و وسایل جانبی دستگاه با توجه به اینکه برای کدام ناحیه استفاده خواهد شد قیمت متفاوت دارد. ولی معمولا بین ۱۰۰ تا ۴۰۰میلیون تومان است. یعنی یک دستگاه اندوسکوپی معمولا بین ۴۰۰تا ۷۰۰ میلیون هزینه خواهد داشت.

بیمارستان امام در کدام اتاق عملها و به چه تعداد از این دستگاهها نیاز دارد؟

ما در بیمارستان امام حدود 42 اتاق عمل داریم. تعدادی از این دستگاهها کاملا فرسوده‌اند. اما در حال حاضر اولویت ما یک دستگاه لاپاراسکوپی برای اتاق عمل انیستیتو کانسر و اتاق عمل جراحی عمومی می‌باشد. اتاق عمل ارتوپدی هم نیاز مبرم به یک دستگاه ارتروسکوپی دارد و آی سی یو جنرال هم نیاز به برونکوسکوپ دارد.

بیمارستان چرا تا به حال برای خرید این دستگاهها اقدام نکرده است؟

بودجه بیمارستان برای خرید تجهیزات پزشکی محدود است. با همان بودجه نیز ما خیلی از نیازهایمان را تامین کرده‌ایم .ولی خرید یکسری تجهیزات با این بودجه محدود برای بیمارستان امکان‌پذیر نیست. ضمن اینکه بیمارستان دولتی است و میزان مراجعات و تعداد عملهایی که در بیمارستان امام صورت می‌گیرد زیاد است. بنابراین دستگاهها زودتر مستهلک می‌شوند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی این دستگاهها، وسایل جانبی جدیدی تولید شده‌اند که اعمال جراحی را راحت‌تر می‌کنند و به بیمار کمتر آسیب می‌رسانند. بنابراین خرید وسایل جدید و جانبی برای این دستگاهها یا خرید دستگاه جدید می‌تواند یکسری اعمال جراحی را به صورت پیشرفته انجام دهد.

به‌جز دستگاه لاپاراسکوپ، دستگاه دیگری در اولویت خرید دارید؟

بله. بیمارستان به تعداد زیادی دستگاه ونتیلاتور نیاز دارد. با توجه به افزایش تخت بیمارستان و همخوان نبودن تعداد تخت با دستگاه ونتیلاتور از این دستگاهها بیش از ظرفیت استفاده می‌شود و خیلی از آنها فرسوده و غیرقابل استفاده می‌باشند.

دستگاه ونتیلاتور چه کارایی دارد؟

ونتیلاتور یک دستگاه کمک تنفسی است که برای کمک به تنفس  بیماران قابل استفاده است. سه نوع دستگاه ونتیلاتور نوزاد، بزرگسال و پرتابل داریم. دستگاه پرتابل، دستگاه کوچک قابل حمل است و زمانی که بیمار نیاز دارد برای یکسری اعمال پاراکلینیکی بین بخش‌ها تردد کند همراه بیمار قابل حمل می‌باشد.

در حال حاضر ضرورت خرید شما کدام ونتیلاتور است؟

برای بخش ان آی سی یو دستگاه ونتیلاتور نوزاد لازم داریم. ضمن اینکه دستگاه ونتیلاتور پرتابل هم برای تمامی بخش‌ها نیاز است.

قیمت این دستگاه چند است؟

ونتیلاتور پرتابل ۳۵میلیون تومان و ونتیلاتور نوزاد ۱۰۰میلیون تومان و ونتیلاتور بزرگسال ۹۰میلیون تومان است.

بیمارستان امام خمینی

شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶

دوخانه بهداشت صادق‌آباد و زمان‌آباد با حضور خیرین پروژه و مسئولین روز سه‌شنبه 26 بهمن 95 در منطقه شهرری افتتاح شد.

چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵

مراسم افتتاحیه خانه بهداشت عبدل‌آباد با حضور مهندس سرلک خیر پروژه و مسئولین دانشگاه و کانون خیرین روز چهارشنبه 18 اسفند 95 در منطقه شهرری برگزار شد.

چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵