کمک سریع

پر کردن مشخصات بالا اختیاری بوده و صرفا جهت صدور و ارسال رسید برای شما میباشد

پرداخت

اخرین اطلاعیه ها

آخرین اخبار

بازگشت
کد مطلب: ٣٢
٩٣
یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۶
گفتگو با دکتر آذر حدادی، استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا در خصوص بیماری ویروسی تب کریمه کنگو

سردرد شدید، تب و لرز، درد عضلانی، احساس گیجی، درد و سفت شدن گردن، درد در ناحیه چشم‌ها و حساسیت به نور، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم، و بی‌اشتهایی مهم‌ترین علایم این بیماری است

بیماری ویروسی تب کریمه کنگو با آغاز فصل گرما در برخی مناطق ایران شیوع پیدا می کند، بدین منظور دکتر آذر حدادی، استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا در خصوص بیماری ویروسی تب کریمه کنگو بیان داشت: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای اولین بار در شبه جزیره کریمه در اکراین و همزمان در کشور کنگوی آفریقا نیز دیده شد و از تلفیق نام این دو منطقه، این بیماری به نام تب کریمه کنگو نامگذاری گردید و از علائم آن خونریزی همراه با تب می باشد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، وی شیوع این بیماری را بیشتر در فصل گرم سال (اواسط بهار تا اواخر تابستان) همزمان با فصل فعالیت عامل بیماری یعنی کنه ها خواند و دامداران و کشاورزان، کارگران گشتارگاه ها و قصابان، دامپزشکان، کارکنان، پرستاران و پزشکان مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان ها را از افرادی دانست که بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری می باشند.
دکتر حدادی مهمترین راه انتقال این بیماری را تماس با حیوان آلوده ذکر کرد و انتقال از طریق گزش کنه یا له کردن کنه با دست، تماس با دامهای آلوده (تماس با خون و ترشحات لاشه دام بیمار در زمان ذبح)، تماس با خون و ترشحات خون و نمونه بافتی افراد مبتلا را نیز از جمله سایر راه های انتقال برشمرد.
وی در تشریح علائم بیماری بیان داشت: علایم تب کریمه کنگو و ظهور عوارض بیماری، بسته به راه انتقال آن متفاوت است. علایم این بیماری در فاصله زمانی 1 الی 3 روز بعد از انتقال از طریق گزش کنه و 5 الی 7 روز بعد از انتقال از طریق خون و ترشحات آلوده حیوان نمایان میگردد. دوره نهفتگی این بیماری حداکثر تا دو هفته میباشد.
وی سر درد شدید، تب و لرز، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، احساس گیجی، درد و سفت شدن گردن، درد در ناحیه چشم ها و حساسیت به نور، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و درد شکم، بی اشتهایی، تب شدید که بسته به شدت بیماری بین 3 الی 16 روز طول میکشد، تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، احتقان و پرخونی خفیف حلق و کام، تغییرات قلبی و عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون را از علائم قبل از خونریزی برشمرد و همچنین بیان داشت: بعد از روز سوم تا پنجم بیماری، مرحله خونریزی آغاز می گردد که این مرحله بین 3 الی 10 روز ( متوسط 4 روز) به طول می انجامد و علائم آن شامل خونریزی پوستی، مخاطی و خونریزی از محل های تزریق می باشد و خونریزی می تواند به صورت خونریزی گوارشی و همچنین از بینی و لثه خود را بروز دهد.
دکتر حدادی پیشگیری را مهمترین راه مقابله با این بیماری خواند و تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران در منطقه آلوده به بیماری تب کریمه کنگو قرار دارد و این بیماری از گذشته در کشور وجود داشته است، همچنین واکسن مقابله با این بیماری وجود ندارد و دام ها هیچ علامت مشخصه ای در این زمینه ندارند، مهم ترین راه مقابله با این بیماری، فراگیری راه های پیشگیری از بیماری است.
متخصص بیماری های عفونی بیمارستان سینا به نقل از واحد مدیریت بیماری های وزارت بهداشت توصیه نمود: جهت جلوگیری از ذبح غیر اصولی و غیر بهداشتی دام، خرید و تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و از مصرف گوشت و جگر تازه و همچنین از خوردن گوشت و جگر خام و نیمه خام که به طور کامل پخته نشده اند خودداری شود و از گوشت دام های کشتار شده ای که ممهور به مهر دامپزشکی هستند استفاده شود و تا آن جایی که امکان دارد از رفت و آمد در محل های کشتار غیر مجاز و همچنین محل هایی که وجود کنه درآن محتمل است خودداری گردد.
دکتر حدادی استفاده از دستکش و وسایل حفاظتی مانند چکمه، کلاه و عینک برای افرادی که با دام سر و کار دارند و استفاده از وسایل حفاظتی و ایمنی در بیمارستان ها را از دیگر راه های پیشگیری این بیماری برشمرد.
استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا، در ادامه متذکر شد: برای از بین رفتن باکتری ها و ویروس هایی که امکان انتقال از گوشت به انسان (در زمان دستکاری یا تکه کردن گوشت) را دارند، نظیر ویروس عامل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، توصیه می شود حتما گوشتی مورد استفاده قرار گیرد که دوره جمود نعشی آن طی شده باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: لاشه هاي گوشت قرمز دام هاي ذبح شده بعد از كشتار بايد در سردخانه كشتارگاه و یا در یخچال در دماي 0 الی 4 درجه نگهداري و بعد از جمود نعشي لاشه مصرف شود و زمان جمود نعشی در گوشت گوسفند را 8 الی 12 ساعت و در گاو 12 الی 24 ساعت عنوان نمود.
استاد بیماری های عفونی بیمارستان سینا همچنین توصیه هایی برای مراکز درمانی عنوان نمود و بیان کرد: بیماران مبتلا به ویروس خونریزی دهنده کریمه کنگو در بیمارستان ها حتما باید ایزوله شوند و در زمان ایزوله باید از تماس با خون و ترشحات آلوده خودداری نمود و اصول ایزولاسیون به درستی رعایت شود. پرستاران و پزشکان باید از مواجهه با سرسوزن آلوده خودداری نمایند.
ایشان در انتهای سخنان خود بیان داشت: در تشخیص بیماری علاوه بر توجه به نکات اپیدمیولوژی و علائم بالینی، بهره گیری از آزمایش های سرولوژیک که توسط انیستیتو پاستور انجام می شود حائز اهمیت می باشد و در درمان بیماران علاوه بر درمان های حمایتی اصلاح آب و الکترولیت، استفاده از داروی ضد ویروسی ریباویرین نیز ضرورت دارد.

برچسب ها
اطلاعات عمومی
٢
ثبت نظر
نظرات شما بعد از تایید نمایش داده خواهند شد
ارسال
به اشتراک گذاری
نظرات
نظری برای این مطلب جهت نمایش وجود ندارد.
مطالب مرتبط

مراسم کلنگ زنی بیمارستان 170 تخت‌خوابی خیریه الهام امروز برگزار می‌شود.

١٢
سه شنبه ۳ امرداد ۱۳۹۶

مرکز خدمات جامع سلامت شهری نعمت‌آباد در جنوب تهران، به مساحت ۱۰۸۰ متر مربع ساخته می‌شود

٢١
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۶

به همت آقای موجانی، سه مرکز بهداشتی درمانی ولی‌آباد بهشتی، عظیم‌آباد و اسلام‌آباد در شهرری احداث می شود.

٢۵
سه شنبه ۲۷ تیر ۱۳۹۶
© DEYHIM
تمامی حقوق محتوای مندرج برای کانون خیرین عرصه سلامت و حامیان دانشگاه علوم پزشکی تهران محفوظ می باشد.